Collapse Close
About Contact Instagram Facebook Newsletter
Global events

Sveriges första streetstyle-festival intar Jakobsbergsgatan

Scandinavian MAN Streetstyle Festival i samarbete med Mood Stockholm samlar några av världens största streetstylefotografer inom herrmode. Ta chansen att bli upptäckt och vinna 10 000 kronor!

SIGN UP

Scandinavian MAN Streetstyle festivalDen 31 augusti 2017 kommer några av världens främsta streetstylefotografer inom herrmode att vara på plats på Jakobsbergsgatan utanför Mood Stockholm, för att fånga de bästa klädda förbipasserande männen. Under sex timmar har allmänheten chansen att fångas på bild, och i slutet av dagen kommer en jury att utse dagens bästa look. Förstapriset är ett presentkort på 10 000 kronor i Mood Stockholm, och fler priser utlovas.

Bland fotograferna återfinns välkända namn som Guerre, Robert Spangle och Jamie Ferguson, alla etablerade namn som regelbundet bevakar herrmodescenen i Milano, Paris, Florens och New York, för tidningar som GQ, Vogue, Vanity Fair och The Rake. Ett reportage från dagen kommer att publiceras i första numret av Scandinavian MAN Magazine, samt på flera digitala kanaler.

Klä upp dig i din mest personliga stil och kom till Jakobsbergsgatan utanför Mood Stockholm (mellan Norrlandsgatan och Regeringsgatan). Om du föranmäler dig här har du chansen att få delta i ett mingel på Boqueria, samt få en hårstyling och produkt från Björn Axén (begränsat antal platser).

DAGENS SCHEMA

11.30–18.00 Streetstyle-fotografering

Världens främsta streetstyle-fotografer inom herrmode är på plats på Jakobsbergsgatan för att fånga de bäst klädda, förbipasserande männen på bild. Kom förbi och visa upp din unika stil och var med och tävla om att bli utnämnd till dagens bästa look. Förstapriset är ett presentkort på 10 000 kronor.

Plats: Jakobsbergsgatan utanför Mood Stockholm, mellan Norrlandsgatan och Regeringsgatan.

11:30–18:00 Fixa håret med Björn Axén

Scandinavian MAN i samarbete med Björn Axén erbjuder alla män möjligheten att styla håret inför fotograferingen på Jakobsbergsgatan. Skärp din look och få en quick-fix av Björn Axéns erfarna frisörer i Scandinavian MAN Lounge. De första 50 besökarna får en produkt från Björn Axén.

Plats: Mood Stockholm, Scandinavian Man Lounge, nära Conciergen.

15.00 Scandinavian MAN Streetstyle Symposium

Konrad Olsson leder ett spännande samtal med fotograferna Guerre, Robert Spangle och Jamie Ferguson om streetstylefotografiets betydelse för herrmodets explosionsartade utveckling de senaste åren.

Plats: Mood Stockholm, Boqueria

19.00 Prisutdelning

Vinnaren av dagens bästa look presenteras och tilldelas ett presentkort på 10 000 kronor i Mood Stockholm. Fina priser även till andra och tredje plast, samt till den bästa amatörbilden som taggat #moodstreetstyle under dagen.

Plats: Mood Stockholm, Boqueria

#moodstockholm #scandinavianman #moodstreetstyle

 

Photo by Robert Spangle